Я дуже люблю такі страви: швиденько підготувати всі інгредієнти, скласти у форму для запікання і чекати, займаючись своїми справами. А на виході – смачна страва, якою можна не тільки нагодувати голодного чоловіка, а й пригостити гостей! Варіантів приготування м’яса під шубою безліч, ви можете додавати або прибирати будь-які інгредієнти. Мій варіант мені дуже подобається. Рецепт, як приготувати м’ясо під шубою, містить саме м’ясо (свинину або яловичину), картоплю, помідор, цибулю та сир. Як бачите, інгредієнти прості та доступні. А спробувавши готову страву, ви обов’язково захочете приготувати її ще раз.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 700 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Чорний перець – за смаком
- Приправа до свинячого м’яса – 1/2 ч. л.
- Сушений часник – 1/3 ч. л.
- Печериці – 200 г
- Олія – 2 ст. л.
- Картопля – 500 г
- Вершкове масло + молоко
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – для обвалювання
- Помідори – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сир твердий – 120 г
- Сметана або майонез – 5 ст. л.
Як готувати м’ясо під шубою:
Для початку поставимо варити картоплю , заливаємо водою солимо і ставимо варити. І відразу нарізаємо м’ясо на порційні шматочки товщиною приблизно 5 мм, підійде курка, індичка, у мене свинина. Шматочки злегка відбиваємо молоточком. Підсолюємо з двох боків і додаємо спеції. Приправу до свинячого м’яса. Половину чайної ложки, чорний мелений перець, сушений часник. Рівномірно розподілимо спеції рукою і складаємо в миску, закриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися, поки будемо готувати основні інгредієнти.
Печериці наріжемо кубиками. Одну цибулину наріжемо тонкими півкільцями. На пательню наливаємо олію 2 ст. л., кладемо гриби й обсмажуємо до випаровування рідини, додаємо сіль і чорний перець.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Відбивні з індички у сирному клярі
Картопля зварилася, воду зливаємо, додаємо 30 гр вершкового масла і перетворюємо на смачне картопляне пюре, додавши ще молока.
Шматочки м’яса спочатку занурити в суміш яйця з сіллю і тоді обвалити з усіх сторін у борошні. Викласти на форму для випікання застелену пергаментом.
Дві невеликі помідори наріжемо тонкими кільцями. Викласти кружечки помідори і цибулю порізану півкільцями. Тоді покласти смажені гриби.
На гриби покласти картопляне пюре і тертий твердий сир.
Зверху змащуємо сметаною або майонезом. Я змішала сметану з майонезом.