Рум’яна запечена качка по-французьки із апельсинами та яблуками

Апетитна запечена качка по-французьки  - вишукана, соковита, із золотистою, хрусткою шкіркою. Це особливий рецепт, за яким ми будемо фарширувати качку апельсинами та яблуками. Крім цього, використовуємо низку спецій, завдяки яким м'ясо птиці матиме фантастичний аромат. Французи найбільші любителі качок і великі знавці в частині їх приготування, тому така запечена качка прикрасить будь-який святковий стіл. 

Запечена качка по-французьки – ідеальна страва для подачі з будь-яким гарніром. Головне – замаринувати птицю заздалегідь, щоб вона увібрала в себе всі смаки й аромати спецій, прянощів, приправ. Маринуйте тушку при кімнатній температурі приблизно 1-2 години, а можна й 6-8 годин. Щоб прискорити процес запікання, зберегти соки, що виділилися, використовуйте рукав або пакет для запікання відповідного розміру, пам’ятайте, що не в будь-який пакет можна втиснути велику качечку!

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • Качка 2 кг
  • Апельсин 1 штука
  • Яблука 1 штука
  • Розмарин 1 штука (гілочка)
  • Сіль 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений 4 дрібки
  • Гірчиця зернова 2 ст. ложки

Як готується качка по-французьки:

Підготуйте зазначені продукти. Птицю промийте та обсушіть паперовими серветками.

Обшпарте апельсин окропом і натріть цедру з цитрусового в глибоку ємність. Туди ж висипте сіль, мелений чорний перець і нарвіть листочки розмарину. Додайте гірчицю в зернах і перемішайте. Якщо гірчиця без олії, то влийте трохи олії в ємність.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Запечена рум’яна курка по-канадськи

Зовні та всередині обмажте тушку качки приготовленою масою та залиште за кімнатної температури на 1-2 години.

Очистіть апельсин від шкірки, що залишилася, розділіть його на часточки. Яблуко розріжте на частини та виріжте насіннєві блоки. Наріжте м’якоть великими скибочками. Якщо качка велика, то використовуйте 2-3 яблука.

Помістіть фруктові нарізки в качку. Розгорніть рукав і помістіть у нього качку, зав’язавши краї.

Розігрійте духовку до 200 градусів і помістіть у її середину деко з качкою. Запікайте 1 годину, а потім нагрівання зменшіть до 180 і запікайте ще 1 годину. Час приготування качки пропорційний її вазі, тушка в 2 кг. готується 2 години.

Після чого рукав розріжте і підрум’яньте качку по-французьки ще 5-10 хвилин.

Жир, що витопився, злийте в банку або контейнер і охолодіть, зберігайте на холоді – на ньому можна смажити будь-які продукти, додавати його в каші, макарони. Соус із пакета зливаємо в сковорідку, додаємо сухе біле вино, уварюємо на тихому вогні до загустіння.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Курка з гранатом, мандарином та лимоном, запечена в рукаві.

Подаємо готову качку з апельсинами по-французьки на стіл із соусом гарячою. Приємного вам апетиту!

Оцените статью
Країна салатів
Рум’яна запечена качка по-французьки із апельсинами та яблуками
Котлеты из судака фаршированные креветками