Стейк із тунця обсмажений на сковороді – корисна і незрівнянно смачна страва

Ах, яким барвистим і смачним може бути стейк із тунця - ви просто спробуйте! Тунець дуже корисний, у ньому міститься велика кількість білка, вітамінів і мінералів. До того ж у тунці багато м'язової маси, а тому на смак і на вигляд він нагадує м'ясо. Це ідеальний варіант для романтичної легкої і водночас поживної та ситної вечері. Келих червоного або білого вина чудово доповнять ці рибні стейки!

Тунець хорошої якості – це делікатесний продукт, у якому міститься максимальна кількість корисних для людського організму речовин. При правильному обсмажуванні ця  риба зберігає всі свої поживні властивості та мікроелементи. Тому вона завжди цінується серед гурманів, а стіл зі стравами з тунця вважається багатим і вишуканим. Неймовірно смачний стейк із тунця змусить вас забути про все на світі. Розморозьте його за півгодини до початку приготування при кімнатній температурі. За бажанням промаринувати стейк можна в соєвому соусі, лимонному соку, часниковій заправці тощо. Подавайте його зі свіжими овочами, зеленню, соусами.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • Стейк тунця 2 штуки
  • Соус соєвий 40 мл
  • Гірчиця зерниста 2 ч. ложки
  • Сіль 2 дрібки
  • Перець чорний мелений 2 дрібки
  • Олія 40 мл

Як приготувати “Стейк із тунця на сковорідці”

Підготуйте зазначені продукти.

Розморозьте стейки тунця, якщо купували їх замороженими, і злегка відіжміть. Якщо тунець свіжий, то наріжте його на стейки по 1,5-2 см завтовшки. Викладіть частини тунця на тарілку, полийте соєвим соусом і злегка помніть, щоб він краще вбрався в м’якоть.

ЩЕ РИБКА: 🌿 Скумбрія з овочами в томатному соку

Викладіть гірчицю: зернову або замішану на порошку і втирайте в рибу.

Посоліть і поперчіть стейки з обох боків, залиште їх на 10-20 хвилин для просочення.

Розігрійте сковорідку з рослинною олією і викладіть на неї стейк. Обсмажте приблизно 3 хвилини.

Переверніть стейк на інший бік і обсмажте ще 2-3 хвилини. Пам’ятайте, що тривалість смаження залежить від товщини шматка.

Потім зменшіть нагрівання до помірного і накрийте ємність кришкою. Пропарте стейк ще 1-2 хвилини.

Таким самим чином обсмажте і другий стейк. Викладіть їх на тарілку і дайте злегка охолонути.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Запечена фарширована хамса (Fırında hamsi dolması)

Розріжте навпіл і подайте до столу з соусами, салатом. Приємного вам апетиту!

Оцените статью
Країна салатів
Стейк із тунця обсмажений на сковороді – корисна і незрівнянно смачна страва
Фаршированные перцы по-новому с курицей и сыром