Тунець хорошої якості – це делікатесний продукт, у якому міститься максимальна кількість корисних для людського організму речовин. При правильному обсмажуванні ця риба зберігає всі свої поживні властивості та мікроелементи. Тому вона завжди цінується серед гурманів, а стіл зі стравами з тунця вважається багатим і вишуканим. Неймовірно смачний стейк із тунця змусить вас забути про все на світі. Розморозьте його за півгодини до початку приготування при кімнатній температурі. За бажанням промаринувати стейк можна в соєвому соусі, лимонному соку, часниковій заправці тощо. Подавайте його зі свіжими овочами, зеленню, соусами.
Інгредієнти:
- Стейк тунця 2 штуки
- Соус соєвий 40 мл
- Гірчиця зерниста 2 ч. ложки
- Сіль 2 дрібки
- Перець чорний мелений 2 дрібки
- Олія 40 мл
Як приготувати “Стейк із тунця на сковорідці”
Підготуйте зазначені продукти.
Розморозьте стейки тунця, якщо купували їх замороженими, і злегка відіжміть. Якщо тунець свіжий, то наріжте його на стейки по 1,5-2 см завтовшки. Викладіть частини тунця на тарілку, полийте соєвим соусом і злегка помніть, щоб він краще вбрався в м’якоть.
ЩЕ РИБКА: 🌿 Скумбрія з овочами в томатному соку
Викладіть гірчицю: зернову або замішану на порошку і втирайте в рибу.
Посоліть і поперчіть стейки з обох боків, залиште їх на 10-20 хвилин для просочення.
Розігрійте сковорідку з рослинною олією і викладіть на неї стейк. Обсмажте приблизно 3 хвилини.
Переверніть стейк на інший бік і обсмажте ще 2-3 хвилини. Пам’ятайте, що тривалість смаження залежить від товщини шматка.
Потім зменшіть нагрівання до помірного і накрийте ємність кришкою. Пропарте стейк ще 1-2 хвилини.
Таким самим чином обсмажте і другий стейк. Викладіть їх на тарілку і дайте злегка охолонути.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Запечена фарширована хамса (Fırında hamsi dolması)
Розріжте навпіл і подайте до столу з соусами, салатом. Приємного вам апетиту!