Хочете зробити натуральне, ароматне та соковите м’ясо до обіду чи вечері? Тоді погляньте на рецепт приготування м’яса в духовці у фользі. Запечена свиняча шия виходить неймовірно м’якою і дуже апетитною. За бажання його можна урізноманітнити гострим томатним маринадом або доповнити овочами, наприклад. Таке м’ясо можна подавати не тільки як основну страву, а й у вигляді закуски.
Інгредієнти:
- 1200 г свинячої шиї
- 500 мл води
- 1 столова ложка солі
- 20 зерен перцю, 4 зерна запашного перцю
- 1 чайна ложка насіння коріандру
- 1 чайна ложка розмарину, 1 чайна ложка чебрецю
- 3 лаврових листки
- 3 зубчики часнику
Інші необхідні інгредієнти:
- 2 столові ложки зерен гірчиці
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка солодкого соусу чилі
- 1 столова ложка олії
- 2 чайні ложки хрону
- Половина чайної ложки меленого перцю
- 3 зубчики часнику
Як готується запечена свиняча шия :
Рецепт приготування шийки в духовці у фользі починається з підготовки м’яса. Свинину необхідно вимити, видалити зайві плівки або великі шматочки жиру за бажанням. Ставимо воду в каструлю. Додати по 1 столовій ложці солі, перець горошком і духмяний, коріандр, розмарин, чебрець, лавровий лист і перемішати. Поставте каструлю на вогонь і після закипання води проваріть 3-4 хвилини.
Зніміть з вогню і дайте суміші повністю охолонути. Додайте шматочки часнику. Складаємо м’ясо в продуктовий пакет, заливаємо приготованим маринадом і закупорюємо. Залиште в холодильнику на ніч.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Ідеальні свинячі реберця в духовці
На наступний день м’ясо дістаємо і протираємо.
У меншій мисці змішайте насіння гірчиці з соєвим соусом, солодким соусом чилі, олією, хроном, меленим перцем і подрібненим часником.
Перев’язуємо м’ясо, як показано на зображенні нижче, після чого обсмажуємо його з усіх боків на сухій сковороді, на максимальному вогні.
Підготуйте більший шматок алюмінієвої фольги та покладіть в середину 1 столову ложку суміші гірчиці та спецій. Зверху викладаємо м’ясо і обмазуємо його з усіх боків цією сумішшю.
Загортаємо м’ясо в два шари фольги і викладаємо на деко.
Поставте деко в розігріту до 190 градусів духовку на 90 хвилин.
Через 1.5-2 години, залежно від розміру шматочка м’яса, фольгу можна акуратно розгорнути. Залишити запікатися шийку ще 5-8 хвилин за температури близько 210-220 градусів.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Найпростіша і смачна домашня буженина ,яка готується без духовки
Таким чином, м’ясо буде соковитим усередині, а зверху вийде рум’яна скоринка. Коли м’ясо добре вистигне можна нарізати та пробувати. Воно дуже запашне та смачненьке. Приємного всім апетиту!🌿