Смачна та пікантна запечена свиняча шия в часнику та гірчиці

Соковита та ароматна домашня запечена свиняча шия — ідеальний вибір для сімейної вечері чи святкового столу. Простий рецепт із мінімумом зусиль, що гарантує ніжне м’ясо з рум’яною скоринкою. Дізнайтеся секрети приготування та порадуйте своїх близьких смачною стравою!

Хочете зробити натуральне, ароматне та соковите м’ясо до обіду чи вечері? Тоді погляньте на рецепт приготування м’яса в духовці у фользі. Запечена свиняча шия виходить неймовірно м’якою і дуже апетитною. За бажання його можна урізноманітнити гострим томатним маринадом або доповнити овочами, наприклад. Таке м’ясо можна подавати не тільки як основну страву, а й у вигляді закуски.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • 1200 г свинячої шиї
  • 500 мл води
  • 1 столова ложка солі
  • 20 зерен перцю, 4 зерна запашного перцю
  • 1 чайна ложка насіння коріандру
  • 1 чайна ложка розмарину, 1 чайна ложка чебрецю
  • 3 лаврових листки
  • 3 зубчики часнику

Інші необхідні інгредієнти:

  • 2 столові ложки зерен гірчиці
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка солодкого соусу чилі
  • 1 столова ложка олії
  • 2 чайні ложки хрону
  • Половина чайної ложки меленого перцю
  • 3 зубчики часнику

Як готується запечена свиняча шия :

Рецепт приготування шийки в духовці у фользі починається з підготовки м’яса. Свинину необхідно вимити, видалити зайві плівки або великі шматочки жиру за бажанням.  Ставимо воду в каструлю. Додати по 1 столовій ложці солі, перець горошком і духмяний, коріандр, розмарин, чебрець, лавровий лист і перемішати. Поставте каструлю на вогонь і після закипання води проваріть 3-4 хвилини.

Зніміть з вогню і дайте суміші повністю охолонути. Додайте шматочки часнику. Складаємо м’ясо в продуктовий пакет, заливаємо приготованим маринадом і закупорюємо. Залиште в холодильнику на ніч.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Ідеальні свинячі реберця в духовці

На наступний день м’ясо дістаємо і протираємо.

У меншій мисці змішайте насіння гірчиці з соєвим соусом, солодким соусом чилі, олією, хроном, меленим перцем і подрібненим часником.

Перев’язуємо м’ясо, як показано на зображенні нижче, після чого обсмажуємо його з усіх боків на сухій сковороді, на максимальному вогні.

Підготуйте більший шматок алюмінієвої фольги та покладіть в середину 1 столову ложку суміші гірчиці та спецій. Зверху викладаємо м’ясо і обмазуємо його з усіх боків цією сумішшю.

Загортаємо м’ясо в два шари фольги і викладаємо на деко.

Поставте деко в розігріту до 190 градусів духовку на 90 хвилин.

Через 1.5-2 години, залежно від розміру шматочка м’яса, фольгу можна акуратно розгорнути. Залишити запікатися шийку ще 5-8 хвилин за температури близько 210-220 градусів.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Найпростіша і смачна домашня буженина ,яка готується без духовки

Таким чином, м’ясо буде соковитим усередині, а зверху вийде рум’яна скоринка. Коли м’ясо добре вистигне можна нарізати та пробувати. Воно дуже запашне та смачненьке. Приємного всім апетиту!🌿

Оцените статью
Країна салатів
Смачна та пікантна запечена свиняча шия в часнику та гірчиці
Торт с маком и ванильным кремом – невероятное сочетание!