Прописуючи черговий рецепт десерту, я намагаюся не повторюватися. Хочеться поділитися якимось новим рецептом бісквіта, поекспериментувати з кремом і начинкою, спробувати нові поєднання. Нічого надприродного не вигадую, бо глибоко впевнена, що все вже давно придумано і винайдено. Нам залишається тільки брати і трохи допрацьовувати під себе. Не завжди мої експерименти бувають вдалими (на мій жаль), але тим, що, на мій смак, дуже навіть нічого, ділюся з вами. Сьогоднішній торт “Шоколадний оксамит” може знайти свого шанувальника. Для мене рецепт вдався, а як вам – читайте, готуйте та діліться враженнями.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Яйця 6 шт.
- Сіль дрібка
- Цукор 150 г
- Олія 4 ст. л.
- Молоко 3 ст. л.
- Борошно 150 г
- Какао 35 г
- Крохмаль 2 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
Крем:
- Вершки (33%) 300 мл
- Вершковий сир 200 г
- Варене згущене молоко 350 г
Глазур:
- Шоколад 300 г
- Молоко 300 мл
- Вершкове масло 1 ст. л.
Як приготувати торт “Шоколадний оксамит”:
Збиваю яйця міксером з дрібкою солі та цукром до пишної та світлої маси. Вливаю олію, молоко, перемішую. Просіюю частинами борошно, какао, крохмаль і розпушувач.
Добре розмішую тісто блендером до однорідності.
ЩЕ ТОРТ: 🌿 Бісквітний шоколадний торт з малиновим конфі
Форму 28 на 18,5 см застеляю пергаментом і виливаю усе тісто.
Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.
Корж охолоджую, розрізаю горизонтально на 3 частини.
Збиваю у мисці міксером вершки, вершковий сир і варене згущене молоко до пишності.
Перемащую усі коржі кремом, верх та боки торта також змащую. Ставлю торт у холодильник на 30 хвилин.
У каструлі на вогні розтоплюю шоколад з молоком та вершковим маслом до однорідності. Виймаю торт з холодильника та поливаю зверху глазур’ю.
Прикрашаю за бажанням просто розтопленим шоколадом. Ставлю в холодильник до застигання шоколаду.
ЩЕ ТОРТ: 🌿 Спіральний торт медівник “Снігур” з журавлиною начинкою і сирним кремом
Насичений шоколадний смак торта сподобається усім любителям шоколаду без винятку. Заваріть каву, відріжте шматочок торта і насолодіться моментом! Спробуйте, це дуже смачно! 🌿