Торт “Шоколадний оксамит” з кремом зі збитих вершків, сиру і вареного згущеного молока

Якщо ви любите шоколадні смаколики, торт "Шоколадний оксамит" посяде гідне місце в списку ваших фаворитів. Цей ніжний десерт стане справжнім хітом на будь-якому святковому столі, який оцінять навіть найвибагливіші гості. М'які бісквітні коржі і дуже смачний та ніжний вершково-сирний крем із згущеним молоком - встояти практично неможливо!

Прописуючи черговий рецепт десерту, я намагаюся не повторюватися. Хочеться поділитися якимось новим рецептом бісквіта, поекспериментувати з кремом і начинкою, спробувати нові поєднання. Нічого надприродного не вигадую, бо глибоко впевнена, що все вже давно придумано і винайдено. Нам залишається тільки брати і трохи допрацьовувати під себе. Не завжди мої експерименти бувають вдалими (на мій жаль), але тим, що, на мій смак, дуже навіть нічого, ділюся з вами. Сьогоднішній торт “Шоколадний оксамит” може знайти свого шанувальника. Для мене рецепт вдався, а як вам – читайте, готуйте та діліться враженнями.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • Яйця 6 шт.
  • Сіль дрібка
  • Цукор 150 г
  • Олія 4 ст. л.
  • Молоко 3 ст. л.
  • Борошно 150 г
  • Какао 35 г
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Крем:

  • Вершки (33%) 300 мл
  • Вершковий сир 200 г
  • Варене згущене молоко 350 г

Глазур:

  • Шоколад 300 г
  • Молоко 300 мл
  • Вершкове масло 1 ст. л.

Як приготувати торт “Шоколадний оксамит”:

Збиваю яйця міксером з дрібкою солі та цукром до пишної та світлої маси. Вливаю олію, молоко, перемішую. Просіюю частинами борошно, какао, крохмаль і розпушувач.

Добре розмішую тісто блендером до однорідності.

ЩЕ ТОРТ: 🌿 Бісквітний шоколадний торт з малиновим конфі

Форму 28 на 18,5 см застеляю пергаментом і виливаю усе тісто.

Відправляю у духовку при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.

Корж охолоджую, розрізаю горизонтально на 3 частини.

Збиваю у мисці міксером вершки, вершковий сир і варене згущене молоко до пишності.

Перемащую усі коржі кремом, верх та боки торта також змащую. Ставлю торт у холодильник на 30 хвилин.

У каструлі на вогні розтоплюю шоколад з молоком та вершковим маслом до однорідності. Виймаю торт з холодильника та поливаю зверху глазур’ю.

Прикрашаю за бажанням просто розтопленим шоколадом. Ставлю в холодильник до застигання шоколаду.

ЩЕ ТОРТ: 🌿 Спіральний торт медівник “Снігур” з журавлиною начинкою і сирним кремом

Насичений шоколадний смак торта сподобається усім любителям шоколаду без винятку. Заваріть каву, відріжте шматочок торта і насолодіться моментом! Спробуйте, це дуже смачно! 🌿

Оцените статью
Країна салатів
Торт “Шоколадний оксамит” з кремом зі збитих вершків, сиру і вареного згущеного молока
Заварные пирожные эклеры со сливочным кремом