Печінка – це дуже корисний продукт І я знайшла чудовий рецепт, у якому печінка виходить дуже м’якою і соковитою, і зараз я хочу розповісти вам, як приготувати смажені пиріжки з печінкою. У них начинка виходить дійсно смачною, тому пиріжки розходяться за лічені хвилини. Ну а, враховуючи те, що й тісто тут доволі просте, то цей рецепт приготування пиріжків стане чудовим варіантом для господинь-початківців, які хочуть потішити свою сім’ю смачною домашньою їжею.
Інгредієнти:
Тісто:
- Вода тепла – 350 мл
- Дріжджі живі – 30 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно – 250 г в опару + 350-400 г для замісу
- Олія – 50 мл
Начинка:
- Печінка куряча – 600 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибулина – 2 шт.
Як приготувати смажені пиріжки з печінкою:
У миску наливаю теплу воду, додаю дріжджі, сіль, цукор, 250 грамів борошна і перемішую, залишаю на 15 хвилин. Минуло 15 хвилин, дріжджі за цей час активувалися.
Додаю олію, перемішую і додаю борошно (приблизно 350-400 грамів). Готове тісто до рук не липне. Тісто не повинно бути занадто щільним, бо буде погано підніматися, але й не м’яким, оскільки в цьому випадку пиріжки можуть бути занадто жирними. Тісто прибираю в пакет і кладу в холодильник на 1 годину. Ось так у мене піднялося тісто за 1 годину в холодильнику.
У каструлю наливаю воду, як закипить, занурюю курячу печінку, додаю сіль, лавровий лист, цибулину і варю з моменту закипання рівно 10 хвилин. Вимикаю вогонь, печінку не виймаю, а даю їй охолонути в бульйоні – так вона виходить максимально соковитою. Тепер остиглу печінку перекручую на м’ясорубці.
ЩЕ ПИРІЖКИ: 🌿 Смажені пиріжки із зеленою цибулею, рисом та яйцем
Цибулину чищу, нарізаю кубиками. На сковорідку наливаю олію, кладу цибулю й обсмажую до напівпрозорості, додаю печінку, 1-2 ополоники бульйону, в якому варилася печінка. Обсмажую хвилин 5, знімаю з вогню і даю охолонути.
Обминаю тісто і ділю на частини. Я ділю цю кількість тіста на 18 частин, роблю колобки. Беру один колобок, руками роблю корж, на середину кладу начинку .
Пиріжок защипую у формі трикутника.
Смажити обов’язково потрібно у великій кількості олії.
Я смажу в глибокій каструлі, наливаю олію, розігріваю, кладу пиріжки і смажу на середньому вогні до готовності.
Пиріжки виходять хрусткі зверху і м’які всередині.
ЩЕ ПИРІЖКИ: 🌿 М’які та з хрусткою скоринкою: смажені пиріжки з капустою із дріжджового тіста
Звичайно ж, наступного дня вони вже не будуть хрусткими, але зате залишаться м’якими і смачними. Обов’язково спробуйте приготувати такі пиріжечки, це дуже смачно! 🌿