Мої фірмові смажені пиріжки з печінкою: піднімаються за 1 год, не вбирають в себе олії і виходять хрусткими

Неймовірно м'яке тісто та соковита ситна начинка. Смажені пиріжки з печінкою вийдуть з першого разу навіть у новачків. Основний секрет - у дріжджовому тісті, яке виходить ніжним, пишним і еластичним. Тісто піднімається всього лише за 1 годину, і під час смаження пиріжки практично не вбирають в себе олію. До речі, такі пиріжки можна не тільки смажити, а і випікати в духовці . У духовці та на сковороді пиріжки виходять різними - важко сказати, які смачніші. У духових пиріжків тісто м'яке, наче пух, а у смажених, поки вони гарячі, - хрустка скоринка і соковита начинка.

Печінка – це дуже корисний продукт І я знайшла чудовий рецепт, у якому печінка виходить дуже м’якою і соковитою, і зараз я хочу розповісти вам, як приготувати смажені пиріжки з печінкою. У них начинка виходить дійсно смачною, тому пиріжки розходяться за лічені хвилини. Ну а, враховуючи те, що й тісто тут доволі просте, то цей рецепт приготування пиріжків стане чудовим варіантом для господинь-початківців, які хочуть потішити свою сім’ю смачною домашньою їжею.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вода тепла – 350 мл
  • Дріжджі живі – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 250 г в опару + 350-400 г для замісу
  • Олія – 50 мл

Начинка:

  • Печінка куряча – 600 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цибулина – 2 шт.

Як приготувати смажені пиріжки з печінкою:

У миску наливаю теплу воду, додаю дріжджі, сіль, цукор, 250 грамів борошна і перемішую, залишаю на 15 хвилин. Минуло 15 хвилин, дріжджі за цей час активувалися.

Додаю олію, перемішую і додаю борошно (приблизно 350-400 грамів). Готове тісто до рук не липне. Тісто не повинно бути занадто щільним, бо буде погано підніматися, але й не м’яким, оскільки в цьому випадку пиріжки можуть бути занадто жирними. Тісто прибираю в пакет і кладу в холодильник на 1 годину. Ось так у мене піднялося тісто за 1 годину в холодильнику.

У каструлю наливаю воду, як закипить, занурюю курячу печінку, додаю сіль, лавровий лист, цибулину і варю з моменту закипання рівно 10 хвилин. Вимикаю вогонь, печінку не виймаю, а даю їй охолонути в бульйоні – так вона виходить максимально соковитою. Тепер остиглу печінку перекручую на м’ясорубці.

ЩЕ ПИРІЖКИ: 🌿 Смажені пиріжки із зеленою цибулею, рисом та яйцем

 

Цибулину чищу, нарізаю кубиками. На сковорідку наливаю олію, кладу цибулю й обсмажую до напівпрозорості, додаю печінку, 1-2 ополоники бульйону, в якому варилася печінка. Обсмажую хвилин 5, знімаю з вогню і даю охолонути.

Обминаю тісто і ділю на частини. Я ділю цю кількість тіста на 18 частин, роблю колобки. Беру один колобок, руками роблю корж, на середину кладу начинку .

Пиріжок защипую у формі трикутника.

Смажити обов’язково потрібно у великій кількості олії.

Я смажу в глибокій каструлі, наливаю олію, розігріваю, кладу пиріжки і смажу на середньому вогні до готовності.

Пиріжки виходять хрусткі зверху і м’які всередині.

ЩЕ ПИРІЖКИ: 🌿 М’які та з хрусткою скоринкою: смажені пиріжки з капустою із дріжджового тіста

Звичайно ж, наступного дня вони вже не будуть хрусткими, але зате залишаться м’якими і смачними. Обов’язково спробуйте приготувати такі пиріжечки, це дуже смачно! 🌿

Оцените статью
Країна салатів
Мої фірмові смажені пиріжки з печінкою: піднімаються за 1 год, не вбирають в себе олії і виходять хрусткими
Классический “Краковский сырник” (Sernik krakowski)