Начинкою для пирога можуть стати будь-які м’які цукерки, карамельки або шматочки шоколаду. Відмінно підійдуть молочні та шоколадні цукерки. Обов’язково просівайте борошно, це наситить його повітрям, що зробить випічку більш повітряною і м’якою. Такий пиріг «Розбірник» з цукерками “Корівка” стане вашим улюбленим для домашніх посиденьок з кавою або чайком.
Інгредієнти:
- Молоко 125 мл (тепле)
- Цукор 40 грам
- Ванільний цукор 5 грам
- Борошно пшеничне 270 грам (першого або вищого гатунку)
- Дріжджі 6 грам (свіжі, пресовані)
- Масло вершкове 50 грам (25 грам – у тісто, 25 грам – для змащення)
- Яйце 2 штуки (1 – у тісто, 1/2 – для змащення)
- Сіль 2 грами
- Цукерки 150 грам (молочні, м’які)
Як приготувати пиріг “Розбірник” із цукерками корівка:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пирога «Розбірник» із цукерками.
У миску влийте тепле молоко, розтоплене масло і розбийте яйце.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Сербський хліб “Вухо слона”. Ви будете готувати цей хліб знову і знову
Всипте в миску цукор, сіль, розкришіть дріжджі та всипте ванільний цукор. Усе добре перемішайте до розчинення й однорідності. Просійте в миску борошно і замісіть м’яке, ніжне тісто. Сформуйте з тіста кулю, покладіть її в глибоку миску і накрийте.
Миску з тістом приберіть у тепле місце на 50-60 хвилин для підйому. Тісто має збільшитися вдвічі.
Тісто, що підійшло, розділіть на однакові частини і скачайте кульки. Покрийте заготовки і залиште на 10 хвилин. Кожну кульку розімніть у невеликий коржик, у середину покладіть цукерку і з’єднайте краї, знову зробивши кульку з начинкою всередині.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть кульки на відстані. Залиште на 20-25 хвилин, змастіть перемішаним яйцем.
Випікайте пиріг «Розбірник» у гарячій духовці за температури 180 градусів протягом 35-40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте і змастіть верх вершковим маслом.
Пиріг остудіть до теплого стану, за бажання посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
ЩЕ ПИРІГ: 🌿 Неймовірно красивий і дуже смачний спіральний пиріг. Ідеальне пухке тісто і завжди різна начинка
Приємного вам апетиту, дорогі друзі та підписники! 🌿