Цей сербський хліб «Вухо слона» вам точно сподобається! Він красивий, дуже смачний, до того ж швидко і просто готується. Хліб виходить із тонкою скоринкою та ніжним, пористим м’якушем. Такий хліб чудово підійде для подачі до борщу або для приготування бутербродів. Рецепт дуже простий і доступний і цей чудовий хліб точно не залишить вас байдужими. Впевнена, що і ви захочете його спекти, бо це дуже просто і швидко. Охоче ділюся покроковим рецептом, який допоможе його приготувати.
Інгредієнти:
- Молоко 250 гр (тепле)
- Дріжджі сухі 7 гр
- Цукор 1 чайна ложка
- Сіль 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне 360 гр
- Масло вершкове 100 гр (можна замінити на маргарин)
- Яєчний жовток 1 шт
- Суміш насіння 1 ст. ложка (кунжут, лляне, соняшникове, гарбузове)
Як приготувати сербський хліб “Вухо слона”:
Підготуйте інгредієнти.
Влийте тепле молоко в миску для замішування тіста. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, дріжджі. Всипте суху суміш у молоко, замісіть тісто, вимішуйте не менше 5 хвилин.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌿 Вовняний хліб на вершках – ще один шедевр турецької випічки
Накрийте тісто харчовою плівкою, поставте на вистоювання на 1-1,5 години. Час вистоювання залежить від температури в приміщенні. Готове тісто має збільшитися в об’ємі в 1,5-2 рази.
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, розділіть на 12 частин.
Підкачайте тісто в кулю.
Розкачайте кожну кулю в корж.
Розтопіть вершкове масло. Занурте розкатаний корж тіста з обох боків у розтоплене вершкове масло.
Викладіть коржі у форму для випічки «внапуск». Дайте вистоюватися 30 хвилин.
Після вистоювання змастіть хліб сумішшю з яєчного жовтка та 1 ч.л. молока. Посипте зверху сумішшю насіння. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Випікайте хліб за температури 180 градусів протягом 30 хвилин.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Смачно – не означає складно! Готую хачапурі за 10 хвилин на кефірі без дріжджів
Подавати такий хліб можна одразу після випікання, бо він неймовірно апетитний та ароматний. Гарного вам хлібчика і смачного! 🌿