Сербський хліб “Вухо слона”. Ви будете готувати цей хліб знову і знову

Домашній хліб - він найсмачніший найсмачніший! Вершковий аромат цього хліба чути за версту. Сербський хліб "Вухо слона" або "Погачице" ніжний, повітряний з вершковим ароматом і дуже смачний.  Можна сміливо відривати, як листочки календаря і їсти так або зробити бутерброд. 

Цей сербський хліб «Вухо слона» вам точно сподобається! Він красивий, дуже смачний, до того ж швидко і просто готується.  Хліб виходить із тонкою скоринкою та ніжним, пористим м’якушем. Такий хліб чудово підійде для подачі до борщу або для приготування бутербродів. Рецепт дуже простий і доступний і цей чудовий хліб точно не залишить вас байдужими. Впевнена, що і ви захочете його спекти, бо це дуже просто і швидко. Охоче ділюся покроковим рецептом, який допоможе його приготувати.  

Країна Рецептів в Telegram

Інгредієнти:

  • Молоко 250 гр (тепле)
  • Дріжджі сухі 7 гр
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1/2 чайних ложки
  • Борошно пшеничне 360 гр
  • Масло вершкове 100 гр (можна замінити на маргарин)
  • Яєчний жовток 1 шт
  • Суміш насіння 1 ст. ложка (кунжут, лляне, соняшникове, гарбузове)

Як приготувати сербський хліб “Вухо слона”:

Підготуйте інгредієнти.

Влийте тепле молоко в миску для замішування тіста. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, дріжджі. Всипте суху суміш у молоко, замісіть тісто, вимішуйте не менше 5 хвилин.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌿 Вовняний хліб на вершках – ще один шедевр турецької випічки

Накрийте тісто харчовою плівкою, поставте на вистоювання на 1-1,5 години. Час вистоювання залежить від температури в приміщенні. Готове тісто має збільшитися в об’ємі в 1,5-2 рази.

Викладіть тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, розділіть на 12 частин.

Підкачайте тісто в кулю.

Розкачайте кожну кулю в корж.

Розтопіть вершкове масло. Занурте розкатаний корж тіста з обох боків у розтоплене вершкове масло.

Викладіть коржі у форму для випічки «внапуск». Дайте вистоюватися 30 хвилин.

Після вистоювання змастіть хліб сумішшю з яєчного жовтка та 1 ч.л. молока. Посипте зверху сумішшю насіння. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Випікайте хліб за температури 180 градусів протягом 30 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Смачно – не означає складно! Готую хачапурі за 10 хвилин на кефірі без дріжджів

Подавати такий хліб можна одразу після випікання, бо він неймовірно апетитний та ароматний. Гарного вам хлібчика і смачного! 🌿

Оцените статью
Країна салатів
Сербський хліб “Вухо слона”. Ви будете готувати цей хліб знову і знову
Запеченные налистники с творогом и малиной в сливочной заливке