Картопляники з м’ясним фаршем нагадують пиріжки, але набагато ніжніші та смачніші, адже борошна в них зовсім мало. На основі картопляного пюре формуються котлети з начинкою . Смажаться зрази швидко – до рум’яної скоринки. Виходить смачна і досить ситна страва. Цю страву також називають зрази з м’ясом. Але правильніше називати саме картопляниками, бо це страва української кухні, основним інгредієнтом якої є картопля . Від слова “картопля” і назва – картопляники.
Інгредієнти:
Картопляне тісто:
- 860 г картоплі
- 4 ст. л. борошна + 4 ст. л. для підпилу
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- сіль, перець за смаком
Начинка:
- 2 цибулі
- 450 г свинина відварена
- сіль, перець за смаком
- олія для обжарювання
Як готувати картопляники з м’ясним фаршем :
Приготуємо всі інгредієнти для картопляників з м’ясним фаршем.
На сковорідці розігріваю олію та обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю. Додаю цибулю до відвареної і перекрученої через м’ясорубку свинини. Солю та перчу за смаком, перемішую.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Запечені картопляні кошики з куркою
Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді з лавровим листочком до готовності, перетворюю на пюре. Додаю в гарячу картоплю одразу борошно, перемішую. Коли картопля охолоне, додаю яйце, перець, сіль, цукор, перемішую.
Підпиляю стіл борошном, викладаю тісто.
Роблю ковбаску і ділю на шматочки, формую кульки.
З кульок розкачую коржики і викладаю начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.
На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості.
Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Штурханці з Полісся. Смачна стародавня українська страва з картоплі і кисломолочного сиру
Хай смакує!🌿