Картопляники з м’ясним фаршем – ніжні, неймовірно смачні, буквально тануть у роті

Із простих продуктів, легко, смачно, на вечерю для всієї родини! Картопляники з м'ясним фаршем дуже зручні тим, що ми отримуємо одразу повноцінну страву. До неї не потрібно робити додатковий гарнір. Від таких смачних, апетитних, золотистих картопляних зраз точно ніхто не відмовиться! Вони виходять м'якими, ніжними, з рум'яною скоринкою. Такими котлетками легко нагодувати все сімейство, і діти їх дуже люблять!

Картопляники з м’ясним фаршем нагадують пиріжки, але набагато ніжніші та смачніші, адже борошна в них зовсім мало. На основі картопляного пюре формуються котлети з начинкою . Смажаться зрази швидко – до рум’яної скоринки. Виходить смачна і досить ситна страва. Цю страву також називають зрази з м’ясом. Але правильніше називати саме картопляниками, бо це страва української кухні, основним інгредієнтом якої є картопля . Від слова “картопля” і назва – картопляники.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

Картопляне тісто:

  • 860 г картоплі
  • 4 ст. л. борошна + 4 ст. л. для підпилу
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Начинка:

  • 2 цибулі
  • 450 г свинина відварена
  • сіль, перець за смаком
  • олія для обжарювання

Як готувати картопляники з м’ясним фаршем :

Приготуємо всі інгредієнти для картопляників з м’ясним фаршем.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю. Додаю цибулю до відвареної і перекрученої через м’ясорубку свинини. Солю та перчу за смаком, перемішую.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Запечені картопляні кошики з куркою

Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді з лавровим листочком до готовності, перетворюю на пюре. Додаю в гарячу картоплю одразу борошно, перемішую. Коли картопля охолоне, додаю яйце, перець, сіль, цукор, перемішую.

Підпиляю стіл борошном, викладаю тісто.

Роблю ковбаску і ділю на шматочки, формую кульки.

З кульок розкачую коржики і викладаю начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.

На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості.

Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Штурханці з Полісся. Смачна стародавня українська страва з картоплі і кисломолочного сиру

Хай смакує!🌿

Оцените статью
Країна салатів
Картопляники з м’ясним фаршем – ніжні, неймовірно смачні, буквально тануть у роті
“Дыхание Дракона” из курицы – горячее блюдо на Новый год