Супер вареники – швидкий спосіб ліплення для тих, хто не має вільного часу

У цьому рецепті постараюся показати, як приготувати супер вареники і покажу два швидких способа ліплення. Зовні вареники, звісно, не схожі на ті, як якби ви ліпили їх ручками, але виходить просто і швидко! Начинка для вареників може бути абсолютно будь-яка, тісто вдале і з ним легко працювати. Вареники в процесі варіння не розлізаються і завжди виходять ідеальні. Такий швидкий спосіб ліплення значно прискорює процес, то ж і родину можна залучити до спільного приготування.

Вареники та пельмені – страви, які більшість людей просто обожнює. Багато хто робить запаси в морозилці, тому що напівфабрикати швидко готуються . Краще ліпити їх самостійно, використовуючи найпростіший спосіб. Вареники , створені своїми руками, у рази смачніші за магазинні. Однак всі господині знають, що на їхнє готування часу йде багато. Особливо, якщо намагатися зробити вироби фігурними та красивими. Але якщо ви робите обід або вечерю для себе, а не для гостей , то ці супер вареники та і пельмені оптимально можна ліпити в такий спосіб.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • Вода 200 мл
  • Яйце 1 штука
  • Сіль 1 ч. ложка
  • Борошно 500 грам
  • Начинка 400 грам

Як приготувати супер вареники :

Підготуйте всі інгредієнти за списком. Для начинки я приготувала картопляне пюре.

У глибокій мисці збийте яйце з сіллю і додайте воду. Потім частинами додаючи борошно, замісіть пружне й еластичне тісто. Борошна може піти трохи більше або менше, тісто не має липнути до рук.

Зберіть тісто в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 20 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Креплах – готуємо традиційні єврейські пельмені

Потім відріжте невеликий шматок тіста, розкачайте його товщиною приблизно 3-4 мм.

Викладіть по 1/2 ст. ложки начинки на деякій відстані одна від одної.

Накрийте начинку залишеним тістом, склянкою або вирубкою відповідного розміру, видавіть коло. Можна розкачати тісто в довгий пласт, приблизно 10 см завширшки і скласти краї тіста, накривши начинку і притиснувши шов пальцями. Можна готувати і таким, і таким способом, як вам буде зручніше.

Ось такими виходять вареники.

Вареники відваріть у великій кількості підсоленої води, протягом 4-5 хвилин.

Супер вареники готові.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Манти з картоплею та фаршем у овочевому соусі на сковороді.

Ще можна трохи іншим способом. Відрізати 1/3 тіста і розкачати у довгий пласт, приблизно 10 см завширшки. За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на тісто . Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см одна від одної.
Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку і притиснути пальцями шов.


За допомогою склянки вирізати вареники як на фото. Скласти вареники на блюдо і поставити в холодильник, поки ви ліпитимете інші. Надіюсь, що наші поради вам стануть в нагоді. Приємного апетиту! 🌿

Оцените статью
Країна салатів
Супер вареники – швидкий спосіб ліплення для тих, хто не має вільного часу
Вкусный торт без муки, духовки и желатина! Шоколадный десерт без выпечки