Моя сім’я обожнює мій домашній зефір, я готую його з багатьох ягід і фруктів. Цей полуничний зефір на агар-агарі відрізняється тим, що до складу я додала ще і сухий пектин. Вирішила підстрахуватися, оскільки в полуниці вміст пектину менший, ніж у яблуках. За консистенцією зефір вийшов чудовий, за смаком – теж. Тож, як то кажуть, запитуйте пектин у кондитерських інтернет-магазинах міста Цього разу я готувала зефір із замороженої полуниці, але вже ось-ось настане полуничний сезон, і це можна буде робити зі свіжою ягодою.
Поради по виготовленню домашнього зефіру
При виборі желюючої речовини раджу зупинитися на агар-агарі. Його знадобиться менше, ніж желатину. Крім того, з продуктом рослинного походження легше працювати, а прихоплюється приготований з його використанням десерт уже за 38-40 °C, тож зефір не “попливе” при кімнатній температурі.
Такі ласощі роблять не тільки зі свіжих плодів. Восени або взимку ви можете приготувати полуничний зефір із заморожених ягід. Врахуйте тільки, що весь процес займе 8-12 годин. Але не лякайтеся: на ваші активні дії знадобиться витратити хвилин 40, решта часу піде на застигання ласощів.
Інгредієнти:
- на 18-20 штук:
- полуниця 460 грам
- цукор 600 грам
- пектин 3 грами
- агар-агар 10 грам
- вода 150 мл.
- яєчний білок 2 шт.
Як приготувати полуничний зефір на агар-агарі:
Полуницю кладемо в сотейник (заморожену можна не розморожувати), вливаємо трохи води. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини. Знімаємо з вогню і пробиваємо блендером.
Повертаємо на вогонь і продовжуємо уварювати на середньому нагріванні. Я варю близько 15 хвилин. Знімаємо пюре з вогню, протираємо через сито.
ЩЕ ДЕСЕРТ: 🌿 Сирний десерт із сухофруктів та горіхів
У вас має вийти 250 г пюре. Пектин змішуємо з 50 г цукру.
У пюре додаємо 150 г цукру. Повертаємо на вогонь, варимо 2-3 хвилини. Додаємо цукор із пектином, розмішуємо і варимо ще близько 5 хвилин. Знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо – для прискорення процесу я роблю це на крижаній бані і вам раджу
50 г цукру змішуємо з агаром. Відставляємо в сторону. Решту 350 г цукру змішуємо з водою, ставимо на плиту і варимо до закипання. Потім за постійного помішування тонкою цівкою засипаємо в киплячий сироп суміш агар–агару та цукру. Варимо сироп до температури 110 градусів.
Паралельно в пюре додаємо білок і збиваємо міксером до отримання пишної маси.
Не припиняючи збивати, поступово тонкою цівкою вливаємо агарний сироп.
Збиваємо до отримання маси, схожої на меренгу.
Ось так готова маса виглядаю на вінчику.
Перекладаємо масу в кондитерський мішок із насадкою.
Відсаджуємо зефір на пергаментний папір або силіконовий килимок.
Залишаємо зефір при кімнатній температурі на ніч або хоча б на 5-8 годин – за цей час він має завітритися і підсохнути.
ЩЕ ДЕСЕРТ: 🌿 Десерт без випічки “Пінка у вафлі” – дуже просто і смачно
Посипаємо половинки зефіру цукровою пудрою, потім знімаємо з пергаменту і з’єднуємо попарно.
Приємного чаювання! 🌿