Трикутники з лаваша з маковою начинкою – швидкий десерт в духовці

Якщо ви любите випічку з маковою начинкою, тоді цей рецепт саме для вас! Трикутники з лаваша з маковою начинкою виходять дуже смачними, з хрусткою скоринкою. З молоком - просто смакота! Макову начинку готуватимемо самостійно, а ось із тістом возитися не доведеться - його роль виконає вже готовий тонкий лаваш. 

Рецепт цих суперлінивих слойок народився спонтанно. У мене залишився лист лаваша від приготування рулетів, і його терміново потрібно було пустити в справу, щоб не засох. Листи величезні – 70х40 сантиметрів. Я подумала, що можна приготувати якісь швидкі пиріжки з солодкою начинкою . Великий рулет робити не стала, приготувала порційні трикутнички. Вийшло дуже смачно. Трикутники з лаваша з маковою начинкою чимось схожі на слойки, але трохи більш хрусткі й не розсипчасті, як із листкового тіста, а начинка – просто диво!

Країна Рецептів в Telegram

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт. (160 г)
  • Мак – 100 г
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 50 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Для змащування конвертиків:
  • Сметана – 2 ч. ложки
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. ложки
  • Мак (для прикраси) – 2 ч. ложки

Як готувати трикутники з лаваша з маковою начинкою:

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Спочатку приготуємо макову начинку. У каструльку пересипте насіння маку та цукор. Влийте молоко.

Перемішайте і поставте на плиту, на сильний вогонь. Коли молоко закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть макову начинку, помішуючи, близько 12-15 хвилин, поки молоко не випарується.

ЩЕ ДЕСЕРТ: 🌿 Запечені налисники з сиром і малиною у вершковій заливці

Готову начинку подрібніть занурювальним блендером або в чаші стаціонарного блендера. Перекладіть макову кашку в миску, додайте шматочок вершкового масла. Перемішайте, поки масло не розтане.

Тонкий лаваш розріжте на 4 прямокутники, обрізаючи нерівні краї. Розмір одного прямокутника – 16х24 см.

Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів. Візьміть один прямокутник лаваша і викладіть 1/4 частину макової начинки, закриваючи приблизно 2/3 або трохи більше всієї поверхні лаваша.

Тепер один край лаваша з начинкою покладіть на другий, щоб вийшов гострий кут. Складіть гострий кут ще навпіл.

Загорніть частину лаваша без начинки всередину конвертика. Вийде трикутник. Таким чином зробіть ще три таких заготовки.

У чашці або піалі з’єднайте жовток, сметану та цукор. Перемішайте.

Отриманою сумішшю змастіть поверхню кожного трикутника. Присипте трикутнички маком.

Випікайте трикутні пиріжки з лаваша з маковою начинкою в розігрітій духовці близько 15 хвилин за 180 градусів.

Трикутники з лаваша з маковою начинкою готові. Остудіть їх і подайте до столу.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Коли гості на порозі: найшвидший пиріг із лаваша з трьома начинками

Приємного апетиту! 🌿

Оцените статью
Країна салатів
Трикутники з лаваша з маковою начинкою – швидкий десерт в духовці
Праздничный свиной рулет с черносливом- пошаговый рецепт с фото