Щоб приготувати слойки спіральки «Змійки» ви можете підключати рідних і навіть дітей – вони обожнюють накручувати тісто на конуси. Завдяки тому, що використовується вже готове листкове тісто, вам не доведеться довго стояти біля плити. Хрусткі спіральки з апетитною начинкою довго не затримаються на столі!
Інгредієнти:
- Тісто листкове 200 гр
- Яйце 1 шт
- Шпроти 100 гр
- Салат листовий 1 пучок (пару листків)
Як приготувати слойки спіральки «Змійки»:
Підготуйте зазначені продукти. Тісто використовуйте листкове або листково-дріжджове, розморозьте його за півгодини до початку приготування.
Листкове тісто викладіть на дошку і наріжте смужками завширшки не більше 1 см. Довжина може бути будь-якою. З одного кінця скрутіть хвостик змії в тонкий джгут, другий кінець стрічки приплюсніть і сформуйте мордочку.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Закусочні рулетики з крабових паличок на святковий стіл
Накрутіть змійок на металеві конуси, починаючи з вузького краю. Залишайте між смужками трохи місця, а голову змії притисніть до смужки знизу. Змащувати конуси не потрібно. Якщо їх немає в наявності, то скрутіть їх із фольги.
Розігрійте духовку до 180 градусів і викладіть конуси на деко. Збийте куряче яйце і змастіть конуси отриманою сумішшю, щоб вони вийшли рум’яними.
Запечіть слойки протягом 15-20 хвилин до рум’яності. Якщо деякі голови відклеяться – нічого страшного, так навіть цікавіше!
Дайте слойкам охолонути на конусах, а потім акуратно їх зніміть на тарілку.
Помістіть у кожну слойку по 1-2 рибки, струсивши з них ароматну олію.
Прикрасьте проміжки між тістом на слойці промитим листям салату. Можна нарвати один лист на стрічки і їх просунути. Язики змійок можна вирізати з помідора або болгарського перцю.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Закусочні рулетики зі шпротами в огірку: оригінальна святкова закуска
Барвисту закуску подайте до столу холодною, можна доповнити її різними соусами, діпами, паштетами тощо. Приємного вам апетиту! 🌿