Пиріжки з карамелізованими яблуками виходять ніжними, ароматними. Пластичне пухке здобне замішується досить швидко. Випікання пиріжків у духовці зменшує їхню жирність. Любителі фруктової випічки позитивно оцінять такі пиріжки з яблуками).
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко тепле – 200 мл
- дріжджі сухі – 8 г
- мед – 18 г
- сіль – 4 г
- цукор – 50 г
- яйце – 2 шт.
- вершкове масло – 80 г
- борошно – 500 г
Начинка:
- яблука – 4-5 шт.
- цукор – 50 г
- вершкове масло – 30 г
Для змащування:
- жовток – 1 шт.
- вода або молоко – 0,5 ч. л.
Як готувати пиріжки з карамелізованими яблуками:
Змішую добре тепле молоко з дріжджами, додаю наш секретний інгредієнт мед, перемішую. Залишаю на 10 хвилини. Тоді додаю сіль, цукор, яйця, розтоплене масло, перемішую. Просіюю борошно та замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 60 хвилин.
Розігріваю вершкове масло в сковорідці, додаю цукор, розтоплюю його до піни. Вкладаю яблука не очищені,, порізані меншими шматочками, чекаю поки випарується уся рідина, обсмажую до золотистості, інколи помішуючи.
ЩЕ ПИРІЖКИ: 🌿 Гарбузові булочки “Сіннабон” з журавлиною, корицею та молочною глазур’ю
Ділю тісто на шматочки, формую кульки, накриваю харчовою плівкою, щоб воно не завітрювалось.
З кульок розкачую коржики і викладаю яблучну начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.
Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом.
Накриваю харчовою плівкою на 10 хвилин відпочити. Змащую збитим жовтком з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 20-25 хвилин.
Перед подачею дайте їм трохи охолонути і подавайте зі склянкою прохолодного або теплого молока, та й із чаєм вони дуже добрі!
А ви подивіться яка ж там всередині начинка , соковита та смачна!