Пиріжки з карамелізованими яблуками. Завдяки секретному інгредієнту вони пухові мов хмаринка

Після того як ви спробуєте пиріжки з карамелізованими яблуками із дріжджового тіста, приготовані за цим рецептом, ви перестанете готувати інший вид тіста для солодкої випічки. З секретним інгредієнтом тісто виходить солодким, здобним, повітряним і неймовірно смачним.  Начинку можна використовувати будь-яку, але особливо смачна в пиріжках яблучна начинка.

Пиріжки з карамелізованими яблуками виходять ніжними, ароматними. Пластичне пухке здобне замішується досить швидко. Випікання пиріжків у духовці зменшує їхню жирність. Любителі фруктової випічки позитивно оцінять такі пиріжки з яблуками).

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • молоко тепле – 200 мл
  • дріжджі сухі – 8 г
  • мед – 18 г
  • сіль – 4 г
  • цукор – 50 г
  • яйце – 2 шт.
  • вершкове масло – 80 г
  • борошно – 500 г

Начинка:

  • яблука – 4-5  шт.
  • цукор – 50 г
  • вершкове масло – 30 г

Для змащування:

  • жовток – 1 шт.
  • вода або молоко – 0,5 ч. л.

Як готувати пиріжки з карамелізованими яблуками:

Змішую добре тепле молоко з дріжджами, додаю наш секретний інгредієнт мед, перемішую. Залишаю на 10 хвилини. Тоді додаю сіль, цукор, яйця, розтоплене масло, перемішую. Просіюю борошно та замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 60 хвилин.

Розігріваю вершкове масло в сковорідці, додаю цукор, розтоплюю його до піни. Вкладаю яблука не очищені,, порізані меншими шматочками, чекаю поки випарується уся рідина, обсмажую до золотистості, інколи помішуючи.

ЩЕ ПИРІЖКИ: 🌿 Гарбузові булочки “Сіннабон” з журавлиною, корицею та молочною глазур’ю

Ділю тісто на шматочки, формую кульки, накриваю харчовою плівкою, щоб воно не завітрювалось.

З кульок розкачую коржики і викладаю яблучну начинку. Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто.

Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом.

Накриваю харчовою плівкою на 10 хвилин відпочити.  Змащую збитим жовтком з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 20-25 хвилин.

Перед подачею дайте їм трохи охолонути і подавайте зі склянкою прохолодного або теплого молока, та й із чаєм вони дуже добрі!

А ви подивіться яка ж там всередині начинка , соковита та смачна!

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Суперповітряні дріжджові рогалики із малиновим джемом

Смачних вам пиріжечків, дорогі друзі!🌿

Оцените статью
Країна салатів
Пиріжки з карамелізованими яблуками. Завдяки секретному інгредієнту вони пухові мов хмаринка
Праздничный сырный рулет с курицей и фасолью