Здивуйте красивою випічкою своїх близьких. Повітряні плетені булочки з повидлом дуже просто приготувати, при цьому вони мають неймовірно апетитний вигляд, а ніжне дріжджове тісто просто тане в роті. Процес нескладний і дуже цікавий. Вони виходять неймовірно ароматні, повітряні та дуже смачні.
Інгредієнти:
- молоко – 250 мл;
- цукор – 3 ст.л.;
- сухі дріжджі – 7 г;
- вершкове масло – 65 г;
- яйця – 2 шт;
- сіль – 1/4 ч.л.;
- ванільний цукор – 10 г;
- борошно – 520 г;
- яблучне повидло – 250 г.
Як готувати плетені булочки з повидлом:
У миску виливаємо тепле молоко, ложку цукру і сухі дріжджі, додаємо 4 столові ложки борошна, перемішуємо. Залишаємо опару на 15 хвилин під харчовою плівкою. В опару висипаємо цукор, сіль і ванільний цукор, розбиваємо яйця, вливаємо розтоплене вершкове масло. ⅔ борошна висипаємо в суміш, замішуємо м’яке і липке тісто.
Поступово в тісто висипаємо спершу 2 столові ложки борошна, а потім ще одну. Продовжуємо вимішувати тісто руками на столі. Змащуємо колобок рослинною олією, прибираємо в тару під харчову плівку на 40 хвилин.
Обминаємо тісто і формуємо невеликі колобки – 12 штук. Розкачуємо колобок у пласт завтовшки 1 см. Для начинки я буду використовувати густе яблучне повидло. Ви можете вибрати начинку на свій смак це може бути вишнева начинка або ж відварне згущене молоко. Головне, щоб вона була густа і не розтікалася.
Викладаємо на один край пласта повидло, запечатуємо його всередині тіста.
ЩЕ БУЛОЧКИ: 🌿 Фігурні булочки з яблуками та корицею – дуже смачна випічка з неймовірним звабливим ароматом
Вільний край, що залишився, ділимо на однакові перпендикулярні до закритої начинки смужки.
Товщина кожної смужки близько 1 см. Беру дві смужки переплітаю їх між собою .
Першу смужку я перекидаю через основу булочки і ховаю під низ і ось у мене залишилася одна смужка в руці .
Беру другу також закручую і ось цей край, який я взяла, він залишається у мене в руці, попередня ховається під низ, і таким чином заплітаю всю булочку.
Плетіння робіть без натягу, щоб тісту було куди підніматися.
Коли ви закінчили плести у вас два краєчки залишиться в руках ховаємо їх під низ і під низом вже скріплюю вирівнюємо булочку.
І ось так скручую рогалик і переношу на деко.
Залишаємо булочки на деку, застеленому пергаментом, на 10-15 хвилин. Далі змащуємо булочки яєчним жовтком і залишаємо так на 5 хвилин.
Випікаємо булочки за 180 градусів 25 хвилин. У мене електродуховка, я випікаю на режимі верх-вниз без конвекції . Перші булочки готові тільки подивіться які красиві пишні і рум’яні.
Вони просто чудово тримають свою форму, тісто ніде не порвалося і начинка вся залишилася всередині.
Навіть на другий день ці плетені булочки з повидлом залишаються м’якенькими , рум’яними і дуже смачними.
ЩЕ БУЛОЧКИ: 🌿 Ніжні, апетитні та зовсім не складні в приготуванні ванільні булочки з вишнею
Вдалих і смачних вам булочок. Готуйте з любов’ю! 🌿