Фігурні булочки з яблуками та корицею – дуже смачна випічка з неймовірним звабливим ароматом

Ніжні булочки з яблуками та корицею нікого не залишать байдужим :) Делікатний легкий м'якуш у цій випічці просто шикарно доповнюється соковитою і ароматною начинкою. Це дуже смачно - особливо поки булочки ще трохи теплі і ви їсте їх зі склянкою холодного молока. Ммм... У це тісто ви можете загорнути й інші фрукти - грушу, сливу, персик, абрикос. Варто приготувати ці булочки для чаювання!

Булочки з яблуками та корицею м’які та повітряні, як пух!   А які булочки ароматні – не передати словами, пухнасте тісто ідеально доповнене соковитістю яблук. Тісто дуже смачне, довго не черствіє, і булочки залишаються м’якими та свіжими протягом 2-3 днів.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • 200 мл теплого молока
  • 90 г цукру
  • 7 г сухих дріжджів (20 г живих)
  • 450-470 г борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • 1-4 ч. л. солі
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. олії

Начинка:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 500-600 г яблук
  • 1-2 ч. л. кориці
  • 1-2 ст. л. крохмалю

Як готувати булочки з яблуками та корицею:

Приготувати начинку. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевини і дрібно нарізати. Розтопити вершкове масло у сковорідці до бульбашок, всипати цукор і розмішати до повного його розчинення. Сироп має стати карамельного кольору.

Яблука очистити від шкірки і нарізати кубиками, всипати у сковорідку до сиропу. Тушкувати, постійно помішуючи, 10-15 хвилин. Додати корицю через 5 хвилин. В кінці додати крохмаль і добре перемішати. Готувати на невеликому вогні, щоб яблука стали м’які, але не перетворилися на пюре.  Перекласти яблука і миску, накрити в контакт харчовою плівкою та залишити до повного охолодження.

ЩЕ БУЛОЧКИ: 🌿 Німецькі булочки “Равлики” – найсмачніші, які тільки можна уявити!

Спочатку зробити опару, у миску влити тепле молоко, із загальної кількості додати 2 ч. л. цукру, і всипати дріжджі. Додати 4 ст. л. борошна, перемішати, накрити харчовою плівкою і залишити на 10-15 хвилин. Тоді до опари додати решту цукру і ванільний цукор, сіль, м’яке вершкове масло, яйця і перемішати. Потім частинами ввести просіяне борошно і замісити тісто.

Не поспішайте додати все те борошно, яке вказано в рецепті, борошно різне з різною вологістю і його може знадобитися трохи менше або більше, ніж вказано в рецепті. В кінці замісу тіста руками додати олію. Накрити тісто у мисці харчовою плівкою та залишити на 40 хвилин. Потім знову обминати і знову залишити на 30 хвилин під плівкою.

Ділю тісто на 14 частин приблизно по 70 г, формую кульки, накриваю їх плівкою на 10 хвилин. Тоді розкачую коржики, викладаю начинку по середині. Роблю невеличкі надрізи з обох сторін на тісті шириною по 1 см.

Завертаю ці надрізи в середину, як заплітаю косички.

Викладаю булочки на форму для випікання застелену пергаментом. Накриваю плівкою та залишаю відпочити на 15-20 хвилин. Змащую збитим жовтком з водою.

Оцените статью
Країна салатів
Фігурні булочки з яблуками та корицею – дуже смачна випічка з неймовірним звабливим ароматом
Болгарская баница с брынзой и творожным сыром из теста фило