Що може бути краще за домашню свіжоприготовану випічку? На мій погляд, нічого! І вже тим паче магазинне печиво і поруч не стояло з домашнім. Якщо ви – любитель дуже-дуже розсипчастого печива і корисної начинки, то я рекомендую цей рецепт. Сьогодні розповім, як приготувати турецьке печиво із сухофруктами. Рекомендую повторити цей рецептик хоча б раз, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
- масло вершкове, 300 г;
- борошно, 4 склянки;
- сметана, 350 г;
- жовтки, 3 шт.;
- розпушувач, 18 г.
Для начинки:
- курага, 350 г;
- родзинки та волоські горіхи по 100 г;
- білки, 3шт;
- цукор, 200 г.
Як приготувати турецьке печиво :
Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем.

Охолоджене вершкове масло натираємо на великій тертці в борошно, перетираємо масу в крихту.

Додаємо сметану та жовтки, вимішуємо дуже м’яке та податливе тісто.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Чудове двокольорове печиво
у вигляді квітів – створіть собі квітковий настрій

Ділимо тісто на кілька частин 6 – 8 (у мене вийшло 8).

Робимо з тіста кульки. Накриваємо та залишаємо на 30 хвилин.

Сухофрукти та горіхи подрібнюємо.

Білки починаємо збивати із щіпкою солі, коли маса стане досить щільною, всипаємо частинами цукор і збиваємо близько 8 хвилин до стійкої та густої маси. Змішуємо білкову масу з горіхами та сухофруктами.

Стіл присипаємо мукою і розкочуємо кожен колобок в дуже тонкий пласт.

На один його бік викладаємо начинку, згортаємо в рулет.
Деко застилаємо пергаментом, викладаємо рулети і на кожному робимо зверху надрізи, щоб після випікання по них можна було нарізати порційне печиво і не поламати тендітне тісто.

Випікаємо при 180 градусах близько 30-35 хвилин. Розрізаємо на порційні шматочки.

Охолоджене печиво обсипаємо цукровою пудрою.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Ніжні рогалики з шоколадно-кокосовою начинкою, яка вас точно приємно здивує
Печиво виходить хрустким, з балансом хрусткого тіста та солодкої начинки, смак просто ідеальний.

Готуйте з любов’ю! 🌿









