Смажені гливи в клярі – швидка та ситна гаряча закуска до столу в будні та свята

Якщо ви в захваті від грибних страв, обов'язково приготуйте смажені гливи в клярі. Особливо вони смачні зі сметаною, часниковим соусом, картопляним пюре. Пам'ятайте, що кляр має бути дуже густим, як тісто на оладки, щоб він тримався на грибах. Обов'язково просушуйте гливи після миття, щоб видалити надлишки рідини, інакше кляр не пристане.

Любителям грибів присвячується. Готувати цю страву дуже просто і швидко. Найголовніше що б гриби були свіжими і без зайвої рідини. Якщо капелюшки занадто товсті, їх можна злегка відбити. А так: миємо гриби, готуємо кляр, занурюємо в кляр гриби, на сковорідку і смажені гливи в клярі готові.  Їх можна подати з будь-яким гарніром, овочевим салатом або соусами. Кляр для глив можна приготувати не тільки на сметані, а й на кефірі.

Гливи – це справжній скарб для любителів грибів. Їхній неймовірний смак і текстура роблять їх чудовим інгредієнтом для різноманітних страв. Ці дари природи можна смажити, тушкувати, варити, маринувати і навіть солити. А ще додавати до перших страв, салатів, паст, рагу, різотто, пирогів і пиріжків. І, що важливо, вони доступні цілий рік.

Країна Рецептів в Telegram

Інгредієнти:

  • Борошно 5 ст. ложок 
  • Сметана 80 мл
  • Яйце 1 шт
  • Гливи 600 шо
  • Олія рослинна 60 мл
  • Приправа універсальна 1 чайна ложка (без гірки)

Як приготувати смажені гливи в клярі:

Підготуйте зазначені продукти. Придбайте гливи не надто великі, краще середні або дрібні. Великі гриби необхідно буде відбити кулінарним молоточком.

Збийте яйце, сметану, приправу та пшеничне борошно в глибокій ємності. Борошно всипайте частинами, залежно від величини яйця його може знадобитися трохи більше або трохи менше. Залиште на 5 хвилин. Замість борошна можна використовувати кукурудзяний крохмаль.

Гливи зріжте і промийте, обсушіть паперовими серветками.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Печериці запечені в часниковому маринаді

Кляр має вийти густим, за консистенцією як тісто на оладки.

Кожну гливу вмочіть у кляр з усіх боків. Великі гриби можна нарізати на частини.

Розігрійте рослинну олію в сковорідці та викладіть у неї гливи в тісті. Обсмажте на середньому нагріванні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яності.

Викладіть рум’яні гриби в тісті на тарілку і подайте до столу з різними соусами, діпами, скибочками багета тощо.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Мариновані гливи з цибулею – готуються та з’їдаються дуже швидко

Приємного вам апетиту! 🌿

Оцените статью
Країна салатів
Смажені гливи в клярі – швидка та ситна гаряча закуска до столу в будні та свята
Картофельные ленивые вареники как грибочки