Любителям грибів присвячується. Готувати цю страву дуже просто і швидко. Найголовніше що б гриби були свіжими і без зайвої рідини. Якщо капелюшки занадто товсті, їх можна злегка відбити. А так: миємо гриби, готуємо кляр, занурюємо в кляр гриби, на сковорідку і смажені гливи в клярі готові. Їх можна подати з будь-яким гарніром, овочевим салатом або соусами. Кляр для глив можна приготувати не тільки на сметані, а й на кефірі.
Гливи – це справжній скарб для любителів грибів. Їхній неймовірний смак і текстура роблять їх чудовим інгредієнтом для різноманітних страв. Ці дари природи можна смажити, тушкувати, варити, маринувати і навіть солити. А ще додавати до перших страв, салатів, паст, рагу, різотто, пирогів і пиріжків. І, що важливо, вони доступні цілий рік.
Інгредієнти:
- Борошно 5 ст. ложок
- Сметана 80 мл
- Яйце 1 шт
- Гливи 600 шо
- Олія рослинна 60 мл
- Приправа універсальна 1 чайна ложка (без гірки)
Як приготувати смажені гливи в клярі:
Підготуйте зазначені продукти. Придбайте гливи не надто великі, краще середні або дрібні. Великі гриби необхідно буде відбити кулінарним молоточком.
Збийте яйце, сметану, приправу та пшеничне борошно в глибокій ємності. Борошно всипайте частинами, залежно від величини яйця його може знадобитися трохи більше або трохи менше. Залиште на 5 хвилин. Замість борошна можна використовувати кукурудзяний крохмаль.
Гливи зріжте і промийте, обсушіть паперовими серветками.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Печериці запечені в часниковому маринаді
Кляр має вийти густим, за консистенцією як тісто на оладки.
Кожну гливу вмочіть у кляр з усіх боків. Великі гриби можна нарізати на частини.
Розігрійте рослинну олію в сковорідці та викладіть у неї гливи в тісті. Обсмажте на середньому нагріванні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яності.
Викладіть рум’яні гриби в тісті на тарілку і подайте до столу з різними соусами, діпами, скибочками багета тощо.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌿 Мариновані гливи з цибулею – готуються та з’їдаються дуже швидко
Приємного вам апетиту! 🌿